Lagsamtal

Samtalsserien tar upp frågor kring det offentliga rummet, stadsplanering, landskapsarkitektur och hållbarhetsfrågor. Nyckelprofiler i olika branscher intervjuas av Karin Lekberg, hållbarhetsstrateg på Landskapslaget, och det diskuteras allt från samtida utmaningar i stadsmiljö, gemensamma mötesplatser, hållbarhetsfrågor och sociokulturella värden.


 

Lagsamtal #1 Stadslivet och de gemensamma mötesplatserna i Coronans tid

Temat för premiäravsnittet är förstås den näst intill obegripliga situation hela världen befinner sig och ämnet är: Stadslivet och de gemensamma mötesplatserna i Coronans tid. Avsnittet gästas av Åsa Keane, VD på Landskapslaget, biolog och expert på hållbarhetsfrågor och Thomas Saxgård, Landskapsarkitekt sedan snart 40 år tillbaka.

 

Lagsamtal #2 Behov, beroende och solidaritet! Vi lever i imperativets tid.


I andra avsnittet gästas vi av Apostolis Papakostas, Professor i sociologi vid Södertörns högskola och forskningsledare vid Reinvent. Vi pratar om behov, beroende och solidaritet – en tid av uppmaningar!

 

Lagsamtal#3 Danshallen i Telestaden ställer om och blir en kulturell förklädesfabrik.

I detta avsnitt gästas vi av Jens Peterson-Berger, kulturproducent och volontär. I sviterna av Covid-19 ställer Danshallen i Stadsutvecklingsprojektet Telestaden om och blir en kulturell förklädesfabrik.

 

Lagsamtal #4 Om alla stannar kvar i Stockholm i sommar – klarar våra grönområden och natur av det?

I detta avsnitt gästas vi av Emily Wade och Magdalena Franciskovic, landskapsarkitekter på Landskapslaget. Vi pratar pratar om hemester och nya utevanor och ställer oss frågan; hur kommer våra grönområden och natur att klara av det?