Landskapslaget

Det har varit ett annorlunda och påfrestande år. Men det har också inneburit att hela samhället tvingats pröva nya sätt att arbeta och leva på. Framför allt har vår relation till att vistas utomhus ändrats. På Landskapslaget har vi en idé om att just det allmänna och gemensamma utomhus, livet mellan husen, bör sättas i första rummet.

Med denna idé som utgångspunkt ser vi också vår egen betydelse för en hållbar framtid.

Året har inneburit en flytt för oss till fantastiska lokaler på Södermalmsallén. Vi växer och blir fler, vilket känns positivt och hoppfullt i dessa tider. Vår dröm är att kunna bjuda in alla våra uppdragsgivare och vänner till en stor inflyttningsfest i framtiden, men tills dess håller vi oss till de digitala plattformarna.

Och nu ”står julen för dörren”- ett uttryck som skapar många fantasieggande bilder. Står den bokstavligen där ute? Julen?  Kanske vi ska gå ut till den och fira den utomhus i stället?  Att ta på oss lite extra kläder och ses utomhus har blivit en vana för de flesta under detta år. Det kan absolut vara ett sätt för att få en stund med våra nära och kära på riktigt. Kanske ses i en närliggande park eller på ett torg? Ta med lite julgodis från gottebordet och en termos med kaffe, te eller glögg? Att helt enkelt fira julafton ute i den fria luften. En fri-lufts-jul.

Till alla som läser denna hälsning vill jag, och alla medarbetare på Landskapslaget, säga god jul och ett mer hoppfullt nytt 2021.

Åsa Keane
VD Landskapslaget