Landskapslaget

Efter flera års framgångsrikt arbete med implementering av Landskapslagets hållbarhetsvision “Det allmänna först”, förstärkning av sitt erbjudande och flytt till nya lokaler, tar nu företaget nästa steg i sin utveckling och anställer Johan Forsman som ny VD.

Landskapslaget styrelse och ägare har utsett Johan Forsman till ny VD och tillträder sin tjänst i maj. Johan Forsman arbetar sedan 2021 som landskapsarkitekt på Landskapslaget och har sedan innan bland annat varit enhetschef för landskapsarkitektur och stadsplanering på Ramboll och affärsområdeschef och säljansvarig på Temagruppen AB.

– Jag är både glad och stolt över styrelsens förtroende att få leda bolaget framåt och ser verkligen fram emot att fortsätta utveckla Landskapslaget tillsammans med alla medarbetare, säger Johan Forsman.

Johan Forsman kommer därmed att efterträda Åsa Keane som varit VD för företaget i 5 år och arbetat framgångsrikt med att stärka företagets erbjudande till omvärlden.

– Johan blev tillfrågad om uppdraget som VD med uppgiften att fortsätta att utveckla Landskapslagets erbjudande och hållbarhetsarbete. Vi tar nu nästa steg för att fortsätta vår utveckling och stärka vår arkitektur. Vi vill tacka Åsa för dessa år och önskar henne ett stort lycka till i framtida uppdrag och värv, säger ägarkvartetten Annelie Landin, Bibbi Leine, Emily Wade och Lise Hellström om förändringen och visionen framåt.

Landskapslaget styrelse har även den förstärkts med två arbetstagarrepresentanter och en ny styrelseordförande, Staffan Carenholm. Staffan är en välkänd person i branschen och har bland annat varit mångårig förbundsdirektör i ArkitektFörbundet och Sveriges Arkitekter, författat ett antal böcker och är en frekvent debattör i branschfrågor och arkitektarbetets villkor.

– I Johan Forsman får Landskapslaget en erfaren och insiktsfull ledare som har djup kunskap om den marknad som Landskapslaget verkar inom. Med basen i uppdragsarbetet och med insikt om hur marknaden förändras kommer Johan att vara en stark resurs när Landskapslaget nu ytterligare utvecklar och stärker sina tjänster, säger Staffan Carenholm, Styrelseordförande Landskapslaget.