Landskapslaget

Tonåringar är en stor heterogen grupp med olika behov och befinner sig ofta i en sökandeprocess där det är lätt att hamna utanför de rådande samhällssystem som existerar. Fritidsgårdar läggs ned och mötesplatser är svåra att hitta utan konsumtion i fokus. Just därför är deras användande av det offentliga rummet än viktigare då det också kan ge dem en plats där de kan få vara just tonåringar.  

Nu bjuder Landskapslaget och SLU Tankesmedjan Movium in allmänheten, politiker, branschorganisationer, stadsplanerare, konstnärer, arkitekter, experter och tonåringar till att dela lunch, debatt, workshops, kunskap och nya tankar kring hur Tonårsstaden kan komma att utformas.  

Lunchskapet startar med en politisk debatt med politiker från kommunfullmäktige i Stockholms stad och några ansvariga borgarråd i frågan, för att sedan fortsätta med 14 talare med olika perspektiv utifrån temat. Bland talarna hittar vi bland andra Olivia Hallberg (Samhällsplanerare och projektledare Public Toilets of Stockholm), Mark Wales (Doktorand och lärare i landskapsplanering och miljöpsykologi på SLU) och Babak Azarmi (Projektledare Hoop Dreams).

Elever från Thorildsplans Gymnasium (inriktning design och arkitektur) är inbjudna för att utforska platsen tillsammans med Fluke som arbetar med lek och spel som metod.

Varmt välkomna till Lunchskap kl 11.30-16.00 fredagen den 26/8 utanför Landskapslagets kontor på Södermalmsallén 12 för en god lunch inkl. intressanta samtal och möten. Öppet för alla och ingen entré. Ta med er lunch eller ta del av Foodtrucks på plats. Ses där!

Osa till eventet här: https://fb.me/e/4WQQ1fYut