Landskapslaget

Lina Andersson och Filippa Dahlin började på Landskapslaget på senhösten och är redan självklara kollegor i laget. De bidrar med olika erfarenheter och kompetens som går i linje med Landskapslagets mission om ”Det Allmänna Först”.

 

Lina Andersson

Lina kommer närmast från LAND Arkitektur där hon arbetat mycket med gestaltning och projektering i offentlig miljö. Gestaltning, den kreativa processen och social hållbarhet ligger henne varmt om hjärtat och Lina hoppas kunna bidra med både kreativitet och erfarenhet inom områdena.

– Jag tycker det är spännande att arbeta med allas allmänna. Den gestaltade strukturen påverkar mötet mellan människor och hur de använder sin omgivning, säger Lina

Lina är utbildad på SLU i Ultuna och KVL i Köpenhamn.

– Landskapslaget är ett spännande kontor med en stor bredd hos de anställda. Det visar på bredden inom vårat yrke, där vi jobbar med allt från detaljprojektering av möbler till stadsutvecklingsprojekt och detaljplaner. Det är oerhört berikande att ha så många erfarna på kontoret och jag ser fram emot att lära känna alla, säger Lina.

Om Lina

Ålder: 40
Bor: Bagarmossen
Kuriosa: Lina kopplar av med yoga och när hon flanera på loppisar och second hand butiker.


Filippa Dahlin

Filippa är en hemvändare som har spenderat ett antal år i New York och är nu tillbaka i Stockholm.

– Efter mina mina studier på SLU Alnarp pluggade jag ett år Urban Design i New York och därefter blev jag anställd på den ideella organisationen Terreform. Där arbetade jag med ett projekt som hette ”Homegrown” vars huvudfokus var att utreda New Yorks matsystem, säger Filippa.

En av Filippas hjärtefrågor är ekosystemtjänster och hur de kan skapa nya upplevelser i det offentliga rummet. Hon är klimat- och miljöintresserad och sökte sig till Landskapslaget för att hållbarhetsfrågor är en del av företagets mission.

– Det är så spännande att Landskapslagets anställda har så olika kompetenser och bakgrunder, och det är jättekul att få bli en del av laget, säger Filippa

Om Filippa

Ålder: 29
Bor: Ska snart flytta till ett område vid Vitabergsparken.
Kuriosa: Älskar allt som har med ljud att göra. Har gått kurs i ljud och ljudinstallationer och skrev sin masteruppsats om urbana ljudlandskap.