Landskapslaget

Initiativtagare till tävlingen var Stockholm Science City, HSB Bostad, Atrium Ljungberg, Castellum, Stockholm stad och Vectura. Deltagarna bestod bland annat av representanter från fastighetsbranschen, arkitekter, kommuner, studenter och konstnärer. Även eventuella framtida boende i åldrarna 5-75 år fick vara med på ett hörn och göra sin röst hörd. Varje grupp arbetade med en egen målgrupp, en egen utmaning och några utvalda mål från Agenda 2030.

Dagen började med inspirationstalare för att sedan gå över till en utmanande och spännande tävling uppdelad i flera delmoment. Tävlingen avslutades med att deltagarna fick presentera sina förslag för en jury bestående av bland annat Stockholm stads innovationsdirektör, VD:n för Miljonbemanning och Hagastadens projektchef.

Landskapslagets processledare använde sig av en designprocess för att locka deltagarna till att våga tänka nytt och skapa nya möjligheter för Hagastadsbornas välmående.

Vinnarna hade skapat ett modernt och innovativt lärocenter för tonåringar.

Läs mer här:

https://fastighetsnytt.se/2019/08/de-vann-cityzen-jam-i-hagastaden/

Delar av det vinnande laget: Jonas Levin (Planarkitekt, Upplands- Bro kommun), Ernesto Diaz (Agricultural engineer), Per Hasselberg (Konstnär och Direktör för Konstfrämjandet). Saknas på bilden: Björn Edlund (Affärsutvecklare, Atrium Ljungberg), Julia Reibring (Dataanalytiker Klarna  och boende i området).

Bilder på löpsedalar där grupperna presenterade sin utmaning för dagen.

Kreativ process med bygge av prototyper, modeller mm